Engraisso-porc
Hypochaeris radicata
Asteraceae Compositae
Àutri noum : Pèu-de-grapaud, Mourre-de-móutoun, Poutarié, Erbo-de-l'esparvié, Balavar.
Noms en français : Porcelle enracinée, Porcelle à forte racine.
Descripcioun :L'engraisso-porc fai uno rouseto de fueio espesso, pulèu pelouso, un pau verdalo e dentado. Li bratèio de la flour coumpausado an uno renguiero de péu blanc (fotò). Se destrìo de Hypochaeris glabra qu'èi bèn pu gros emai sa racino, e subretout qu'a tóuti sis akène emé un long benc ; Hypochaeris glabra n'a ges pèr aquéli dóu deforo. Coumpara emé l'engraisso-porc-di-sablo.
Usanço :L'engraisso-porc es acampa coume ensalado champanello. Es uno ensalado douço e pas amaro.