Astragalus monspessulanus
Fabaceae Leguminosae
Autre noum : Cese-fèr.
Noms en français : Astragale de Montpellier, Esparcette bâtarde.
Descripcioun :Sara baiado dins quàuqui tèms.
Astragalus monspessulanus & Samolus valerandi
Astragalus monspessulanus
Fabaceae Leguminosae
Autre noum : Cese-fèr.
Noms en français : Astragale de Montpellier, Esparcette bâtarde.
Descripcioun :Sara baiado dins quàuqui tèms.
Port : Erbo Taio : 5 à 15 cm Fueio : coumpausado Tipe bioulougico : Emicriptoufite Cicle bioulougico : Planto renadivo
Gènre : Astragalus Famiho : Fabaceae Famiho classico : Leguminosae Ordre : Fabales
Coulour de la flour : Roso Petalo : irreguliero Ø (o loungour) flour : Pancaro entresigna Flourido : Printèms
Sòu : Ca Autour basso e auto : 0 à 2400 m Aparado : Noun
Liò : Colo - Garrigo - Roucaio Estànci : Termoumediterran à Subaupen Couroulougi : Pancaro entresigna Ref. sc. : Astragalus monspessulanus L., 1753
Samolus valerandi
Primulaceae
Autre noum : Pan-froument.
Nom en français : Mouron d'eau.
Descripcioun :Lou mourihoun-d'aigo es uno pichoto planto renadivo que trachis en ribo d'aigo. La maje-part di fueio soun basalo, d'un verd palinous. Fai de pichòti flour blanco di 5 sepalo e petalo en longo paniculo.
Usanço :Poudès acampa lou mourihoun-d'aigo e lou manja en ensalado (pan-froument).
Port : Erbo Taio : Pancaro entresigna Fueio : basalo Tipe bioulougico : Emicriptoufite Cicle bioulougico : Planto renadivo
Gènre : Samolus Famiho : Primulaceae
Coulour de la flour : Blanco Petalo : 5 Ø (o loungour) flour : Pancaro entresigna Flourido : Estiéu
Sòu : Ca Autour basso e auto : Pancaro entresigna Aparado : Noun Remarco : Ensalado champanello
Liò : Ribiero - Palun Estànci : Couroulougi : Pancaro entresigna Ref. sc. : Samolus valerandi L., 1753