Echium asperrimum
Boraginaceae
Noms en français : Vipérine des Pyrénées, Vipérine très rude.
Descripcioun :Sara baiado dins quàuqui tèms.
Echium asperrimum & Cuscuta scandens
Echium asperrimum
Boraginaceae
Noms en français : Vipérine des Pyrénées, Vipérine très rude.
Descripcioun :Sara baiado dins quàuqui tèms.
Port : Erbo Taio : 15 à 60 cm Fueio : basalo Tipe bioulougico : Emicriptoufite Cicle bioulougico : Renadivo mounoucarpico
Gènre : Echium Famiho : Boraginaceae Ordre : Ordre pas nouma
Coulour de la flour : Roso Petalo : irreguliero Ø (o loungour) flour : 8 à 15 mm Flourido : Printèms - Estiéu
Sòu : Ca Autour basso e auto : 0 à 400 m Aparado : Noun Mai à juliet
Liò : Tepiero seco - Roucaio - Ermas Estànci : Termoumediterran à Mesoumediterran Couroulougi : Estenoumediterrano-Ouèst Ref. sc. : Echium asperrimum Lam., 1792
Cuscuta scandens
Convolvulaceae
Àutri noum : Péu-de-lin, Péu-de-damo, Barbo-de-mouine, Rasco, Cuscuto.
Noms en français : Cuscute volubile, Cuscute du Bident.
Descripcioun :Aquéu péu-de-lin trachis pulèu dins li mitan umide. Si tijo soun jauno aranjado e sis enflourejado en grumicelet fan de 8 à 15 mm. Se recounèis peréu que sis estigmate soun en massugueto. Li flour soun blanco o jaunasso. Li boursèu fan de 2,8 à 3,8 mm.
Usanço :Li péu-de-lin soun pas acampa au nostre. Caupon un glucoside, la cuscutino, qu'ajudo à caga e à secreta la bilo. La cuscuto de Chino, Cuscuta sinensis, èi vertuouso contro li proublèmo de proustato e d'ourmono encò lis ome o li femo. Se chabis en gelulo .
Port : Grando erbo Taio : 50 à 150 cm Fueio : ges Tipe bioulougico : Teroufite Cicle bioulougico : Planto de l'an
Gènre : Cuscuta Famiho : Convolvulaceae Ordre : Solanales
Coulour de la flour : Blanco Petalo : 5 Ø (o loungour) enflourejado : 8 à 15 mm Flourido : Printèms - Estiéu - Autouno
Sòu : Ca Autour basso e auto : 0 à 600 m Aparado : Noun Avoust à setèmbre
Liò : Champ - Ribiero - Escoumbre e proche dis oustau - Mueio Estànci : Termoumediterran à Mesoumediterran Couroulougi : Bourealo Ref. sc. : Cuscuta scandens Brot., 1804