Malva subovata
Malvaceae
Noms en français : Lavatère maritime, Lavatère d'Espagne.
Descripcioun :Sara baiado dins quàuqui tèms.
Malva subovata & Oenothera pycnocarpa
Malva subovata
Malvaceae
Noms en français : Lavatère maritime, Lavatère d'Espagne.
Descripcioun :Sara baiado dins quàuqui tèms.
Port : Aubret Taio : Pancaro entresigna Fueio : alterno Tipe bioulougico : Pancaro entresigna Cicle bioulougico : Pancaro entresigna
Gènre : Malva Famiho : Malvaceae
Coulour de la flour : Roso Petalo : 5 Ø (o loungour) flour : Pancaro entresigna Flourido : Printèms
Sòu : Ca Autour basso e auto : Pancaro entresigna Aparado : Vo Remarco : Meno aparado
Liò : Mar - Paret Estànci : Pancaro entresigna Couroulougi : Pancaro entresigna Ref. sc. : Malva subovata (DC.) Molero & J.M.Monts. (= Malva wigandii (Alef.) M.F.Ray, 1998 )
Oenothera pycnocarpa
Onagraceae
Autre noum : Erbo-dis-ase.
Nom en français : Onagre au fruits épais.
Descripcioun :Aquest Oenothera èi lou mai grand, que pòu faire mai de 2 mètre d'aut. Flouris tre la fin de juliet e fai pas, pèr lou gènre, de flour forço grando. Li fueio soun en formo de lanço e di proun noumbrouso proche l'inflourejado. Li sepalo soun peludo (fotò).
Usanço :La rougeto nous vèn d'Americo dóu Nord. Se manjon, li racino (cuecho), li fueio (coume d'espinard), li flour (en ensalado) emai peréu li grano que dounon d'òli richo en oumega-3. Li racino de rougeto soun vertuouso contro lou mau de vèntre.
Port : Grando erbo Taio : 0,8 à 2,5 m Fueio : óupousado Tipe bioulougico : Emicriptoufite Cicle bioulougico : Renadivo mounoucarpico
Gènre : Oenothera Famiho : Onagraceae
Coulour de la flour : Jauno Petalo : 5 Ø (o loungour) flour : Pancaro entresigna Flourido : Estiéu
Sòu : Ca Autour basso e auto : Pancaro entresigna Aparado : Noun
Liò : Champ - Mar - Sablo Estànci : Mesoumediterran à Coulinen Couroulougi : Óurigino Americo-Nord Ref. sc. : Oenothera pycnocarpa G.F.Atk. & Bartlett, 1913